Voorbije activiteiten – Tentenkamp 2018

Een tentenkamp in de abdijtuin van Grimbergen….
Ik zie u de wenkbrauwen al fronsen! En toch, een bonte bende van acht gemotiveerde jongeren koos resoluut voor deze uitdaging!
Op zoek naar iets anders, wat zingeving, ontdekken, ont-moeten, …
Van 2 tot 5 april 2018 beleefde de groep een meer dan deugddoende tijd!

 

We stapten de groene gordel rond Grimbergen en wisselden inspanning en plezier af met stilte en bezinning. Het verwijlen bij de grot van Humbeek was intens en diepgaand. Dit was een bijzondere groep jonge ´pelgrims’ onderweg…

Samen met Edith de Landsheer ontdekte onze groep de Marollen. We waren onder de indruk van de beklijvende getuigenissen van Johny De Mot (pastoor van de OLV van Goede Bijstandkerk in hartje Brussel) en van de Portugese Ana van Poverello!
Met tekeningen gaven we uiting aan ons jonge pelgrim zijn en lieten die symbolisch achter bij de ‘Vlam van Hoop’ in Molenbeek!

Enthousiast kokkerelden we voor mekaar, en lieten ons verwennen door de lekkernijen in een Marokkaans theehuis!

We deelden de tafel met de paters en proefden even van de activiteiten van de abdijbewoners..

Het reflecteren over levensdoelen, dromen, geloof na de film ´Silencé zorgde voor een waar orgelpunt, waarop we achteraf in het ´(tenten)-buurtcomité’ toastten.

 

Een grap, een grol, spontaneïteit, diepgaande reflectie, warme vriendschap, fysieke grenzen verleggen en veel plezier creëerden een unieke verbondenheid, waar een mens alleen maar beter van wordt.

Een meer dan geslaagd tentenkamp,  boordevol warme momenten, inspriratie voor verder engagement!
Vrede en alle goeds!