HolyLand 2020

In 2019 trokken we met QNV voor de eerste keer naar het Heilig Land. We delen graag de getuigenis van enkele pelgrims:

” Meer dan eens was ik op deze pelgrimstocht volkomen sprakeloos wegens de verbluffende pracht van de natuur en de schepping. Sprakeloos en vol ontzag voor de bijbelse, oeroude, desolate en meditatieve landschappen. In wezen betekende het voor mij letterlijk aankomen bij mijn roots van christen mens… De pelgrimstocht met Quid Nunc Viator zindert lang na en is als het levend brood en het levend water, waardoor je geen honger of dorst meer hebt. Tenzij de dorst om, als godzoekende mens, er nog eens terug te keren.”

In de krokusvakantie 2020 (van zaterdag 22 februari t.e.m. zondag 1 maart 2020) plant QNV een nieuwe pelgrimstocht naar het Heilig Land. In het voetspoor van Abraham en Jezus trekken we door de woestijn van Judea en houden we halt in een aantal historische steden uit de Bijbel.

PROGRAMMA
Dag 1 : Vlucht Brussel naar Tel Aviv. Een bus brengt ons naar Bethlehem ( Beit-Sahour). Dit wordt de uitvalsbasis voor de rest van de week..

Dag 2 : JERICHO (oudste en diepste stad ter wereld) – bezoek aan Jezus’ doopplek nabij de Jordaan en de ‘Mount of Temptation’ waar volgens de overlevering Jezus 40 dagen en nachten vastte. Van hieruit trekken we de woestijn in van Judea voor een tocht langs Wadi Quelt, één van de mooiste wandelpanden in de regio ( ongeveer 15 km met 400m hoogteverschil – dalend)

Dag 3: JERUZALEM – bezoek aan de oude stad met de Christelijke, Armeense, Arabische en Joodse wijk. We vertrekken aan de graftuin, naar de Via Dolorosa met als orgelpunt de Heilige Grafkerk.
Via de soeks gaan we naar de Joodse wijk tot bij de Klaagmuur. Je wordt ondergedompeld in meer dan 2000 jaar geschiedenis en de oorsprong van ons geloof.

Dag 4: De woestijn van Judea blijft ons verbazen. Deze woestijntocht vertrekt aan het graf van Mozes en leidt ons naar het afgelegen klooster van Mar Saba, één van de mooiste plekken van Palestina.

Dag 5: JERUZALEM – We dalen af van de Olijfberg met de kapel van ‘Dominus Flevit’, de tuin van Getsemane, en het graf van Maria en trekken naar het klooster van ‘Sint-Petrus in Gallicantu’ en het Cenakel. In de namiddag staat het indrukwekkende memoriaal van de holocaust, Yad Vashem, op het programma.

Dag 6: HEBRON – In de stad van Abraham en de patriarchen bezoek aan de moskee en de synagoge. Via de ‘vallei van de grotten’ trekken we naar een bedoeïenenverblijf in de woestijn van Judea. Na een korte nacht in de tent gaan we op stap (nachttocht van 9 km) om de zonsopgang boven de Dode Zee te kunnen bewonderen.

Dag 7: BETHLEHEM – na een deugddoend ontbijt in de bedoeïenentent keren we terug naar ons verblijf in Bethlehem. Bezoek aan Bethlehem met de muur en het Banksy Museum, het oude stadscentrum en de Geboortekerk staan op de planning.

Dag 8: MASADA – Een kabelbaan brengt ons naar het arendsnest van Herodus die zich er in 40 v. Chr. terugtrok. Bovendien de plaats waar het laatste verzet van de Joden door de Romeinen werd neergeslagen. Als afsluiter van de reis, een “zwempartij” in de Dode Zee.

Dag 9 : via Tel Aviv terug naar Brussel

PRAKTISCHE INFO
– Geschatte reiskost: €1.500
In deze prijs zijn inbegrepen: vliegtuigticket, alle andere transporten, bezoeken, maaltijden, verblijf, verzekering, gidsen. Enkel persoonlijke uitgaven en alcoholische- of frisdranken zijn niet inbegrepen. De juiste prijs kan pas bepaald worden na aankoop van de vliegtuigtickets. Deze laten we zo snel als mogelijk weten aan alle geïnteresseerden.

– QNV werkt voor deze pelgrimstocht samen met een reisbureau in België en een lokale partner.

– Heb je interesse in deze tocht, laat het ons weten via het e-mail adres holyland2020@quidnuncviator.be. De geïnteresseerden krijgen zo snel mogelijk meer info over de reis en over de inschrijvingsmodaliteiten.

– Op de QNV-website www.quidnuncviator.be/voorbije-activiteiten-heilig-land-2019 kan je nog even meegenieten van de tocht van het voorjaar 2019.